Пројекат ,,DILS“

ПРОЈЕКАТ DILS

У Основној школи „СветозарМарковић“ у Врању, почев од школске 2010/2011.године, међу бројним тимовима, постоји и Стручни тим за инклузивно образовање. Тим се бави проблемима деце са посебним образовним потребама у школи.

Задатак Тима је да омогући свим ученицима одговарајуће образовне програме који су прилагођени индивидуалним капацитетима и потребама деце . Такође,Тим се брине да деца са посебним образовним потребама буду поштована и прихваћена од стране свих учесника у васпитно-образовном процесу.Чланови Стручног тима за инклузивно образовање( Александра Манић, Данијела Антић, Миомир Дејановић,Биљана Спирић, Стаменко Стаменовић)редовно посећују семинаре и трибине, на којима се едукују и стичу нова искуства из области инклузије.

Тимјередовнопратио и конкурсе за рад на пројектима из ове области. Састављен jе Пројектнитим од чланова Стручног тима за иклузивно образовање,који је конкурисао сa  пројектом под називом „Испољавање и јачање креативних снага ученика  кроз инклузивно образовање. Конкурс је расписало Министарство просвете и науке, пројекат DILS, пројектни циклус„Оснаживањешколазаинклузивнообразовање“.

                Пројекат је прихваћен и школа је добила средства у износу од 4000 евра.Ова средства су велики корак за школу у унапређивању инклузије  у  настави.Школа је на тај начин обезбедила пет магнетних табли, пет комплета образовних софтвера, ласерски штампач, дигиталнифото-апарат, копир апарат и што је најбитније,  60 наставника школе је прошло обуку „Деца са сметњама у развоју у предшколској установи и школи“. Ова едукација великог броја наставног особља и стручне службе ће унапредити рад у школи.

Стручни тим за инклузивно образовање ће и даље пратити конкурсе, како би нашој школи омогућио још квалитетније услове за рад са децом са посебним образовним потребама.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s