Пројекат ,,DILS“

ПРОЈЕКАТ DILS

У Основној школи „СветозарМарковић“ у Врању, почев од школске 2010/2011.године, међу бројним тимовима, постоји и Стручни тим за инклузивно образовање. Тим се бави проблемима деце са посебним образовним потребама у школи.

Задатак Тима је да омогући свим ученицима одговарајуће образовне програме који су прилагођени индивидуалним капацитетима и потребама деце . Такође,Тим се брине да деца са посебним образовним потребама буду поштована и прихваћена од стране свих учесника у васпитно-образовном процесу.Чланови Стручног тима за инклузивно образовање( Александра Манић, Данијела Антић, Миомир Дејановић,Биљана Спирић, Стаменко Стаменовић)редовно посећују семинаре и трибине, на којима се едукују и стичу нова искуства из области инклузије.

Тимјередовнопратио и конкурсе за рад на пројектима из ове области. Састављен jе Пројектнитим од чланова Стручног тима за иклузивно образовање,који је конкурисао сa  пројектом под називом „Испољавање и јачање креативних снага ученика  кроз инклузивно образовање. Конкурс је расписало Министарство просвете и науке, пројекат DILS, пројектни циклус„Оснаживањешколазаинклузивнообразовање“.

                Пројекат је прихваћен и школа је добила средства у износу од 4000 евра.Ова средства су велики корак за школу у унапређивању инклузије  у  настави.Школа је на тај начин обезбедила пет магнетних табли, пет комплета образовних софтвера, ласерски штампач, дигиталнифото-апарат, копир апарат и што је најбитније,  60 наставника школе је прошло обуку „Деца са сметњама у развоју у предшколској установи и школи“. Ова едукација великог броја наставног особља и стручне службе ће унапредити рад у школи.

Стручни тим за инклузивно образовање ће и даље пратити конкурсе, како би нашој школи омогућио још квалитетније услове за рад са децом са посебним образовним потребама.

Постави коментар